Søndag 19 juni kl 12.00 fra folkehøgskulen på Sand

Resultat | Påmelding | Løype | Reiseinformasjon | Overnatting | Rittdagen

Resultat

Rittet ble vunnet av Andreas Nygård fra Klepp Cykle Club
Beste dame ble Astrid E. Helgeland fra Dalane Sykkelklubb
Eldstemann som fuyllførte var 80 år gamle Ola Sandvik fra Suldal Sykkelklubb

Øvrige resultater finnes her (html) og her (pdf)

Bilder fra Kraftrittet (Medhushaugen)

Påmelding

Avsluttet :) (totalt ble det 90 påmeldte)

Løypa


Løypen starter fra Eide på Sand (Folkehøgskulen/TVN). Deretter følger man Eidsvegen ned til Sand, gjennom Gata, forbi Laksestudioet og Sandsfossen og videre forbi Garaneset/Tjelmane til Krossen. Fra Krossen følger vi Rv.13 til Førlandsbroa. Her tar vi av til høyre (før broa) og kjører noen hundre meter mot Gullinge før vi fortsetter rett frem mot Nærheim. Traseen går nå over på grusvei oppover langs Suldalslågen til Tjøstheim hvor vi krysser elva på nytt og fortsetter til Prestavika. Her skal vi en runde rundt bygget til Statkraft og følger stien opp bak Vinjar skule. Så et lite stykke sykkelsti/gangsti før vi svinger inn på Eriksmoen, fortsetter mot demningen/elva og over til Stråpa. Hold til venstre etter demingen. Det er her Kraftrittet virkelig begynner når vi gir oss i kast med bakkene opp til Berge. Her er det ca 12% stigning de neste 1,5 km så det gjelder å finne et lavt gir. Underlaget er riktignok asfalt så feste er ikke noe problem. Vel oppe på Berge skal vi ta traktorveien nedover jordet til Vik. Her får både balansekunst og bremser prøvd seg skikkelig - godt møster på dekkene kan være en fordel og lav fart er en forutsetning. Pass farten til du ser at du har kontroll. Traktorveien vi sykler nedover har opp mot 21% helning. Vel forbi Vik kommer vi ut på Rv.13 igjen, tar til venstre, og setter kursen tilbake mot Sand. Ved Vinjar skule tar vi til høyre og så venstre før kirka. Vi sykler opp i Medhushaugen, tar til venstre etter grinda der veien slutter og følger stien over til Salomonskleiva. Så sykler vi ned fra Kariåsen og bortover gangstien i Skomakerteigen. Så et stykker Rv.13 igjen før vi tar av mot Suldalseid. Rett etter broa går løypa inn til venstre og vi følger en ATV-sti som senere går over i fin skogsvei innover Bydalen. Innerst i Bydalen tar vi av til høyre og vi skal over en ås. Stien følger et bekkefar og sykkelen må trilles i en del partier før vi kommer til toppen. (Vi arbeider med traseen her, og håper det kanskje er fullt syklbart i 2012?). Så bærer det ned mot Ritlandsvatnet (stikjøring, med litt myr og stein, mulig å sykle så og si hele veien). Ut langs Ritlandsvatnet er det fin grusvei. I enden av denne tar vi til høyre og følger Rv.13 videre mot Sand. Rett etter Skoti tar vi av fra Rv.13 og sykler ned Hiimsdalen (mot Sahara) og opp til Hiimsmoen. Videre forbi Hiimsmoen og ut på Rv.13. Så er det pånytt et stykke asfalt til vi er vel forbi Garaneset og broa der. Ved Klypa tar vi inn til høyre og sykler grusstien på baksiden av Maleniusåsen og kommer igjen ved Randåsen barnehage. Til høyre etter barnehagen, ned forbi Sand skule og Idrettshallen. Vi følger Eidssjøvegen over sletta, og et lite stykke ned bakken før vi svinger inn til venstre (se opp for fartsdumper i vegen). 100 meter rett frem, venstre, høyre og venstre, så ser du målseglet foran deg :)

Slik ser traseen ut på kartet (mindre endringer kan skje før løpet)
Vis Kraftrittet 2011 i et større kart

Videoer fra partier av løypa (i den rekkefølgen de kommer i traseen)
Video fra Nærheim - Tjøstheim
Video fra stigningen opp til Berge
Video fra nedoverstigningen Berge - Vik
Video fra Steine - Bydalen
Video fra Hiimsdalen - Hiimsmoen

Overnatting og mat

Det finnes en rekke overnattingssteder og spisesteder på Sand og i Suldal. Mer info finnes på sidene til Suldal Turistkontor

Det vil bli drikkestasjoner underveis i rittet og enkel servering ved målgang (inkldert i rittavgiften). I tillegg vil det være mulighet for å kjøpe mat (NB! Ta med fysiske penger, betaling med kort fungerer ikke her)

Rittdagen

Rittet har start og mål på Eide (Idrettsbanen) på Sand. Her er det også parkering (Grusbanen nedenfor idrettsbanen). Innfartsveiene til Sand (fra Røldal/Stavanger, og fra ferga Ropeid-Sand) vil bli skiltet til startområdet.

Startnummer vil bli utlevert fra kl 09.00 rittdagen. For de som enda ikke er påmeldt vil det være mulig med manuell etteranmelding frem mot starten (ta med cash!)

Tidtaking blir manuelt (emit), så det blir ingen chip som skal festes noe sted.

Rittet starter kl 12.00. Det er dusj/garderobe i tilknytning til start/målområde. Sykkelreperatør (MX Sport) vil være tilstede i startområdet også

Det blir drikkestasjon etter ca 20km og etter ca 30km (her er det også litt mat å få), og muligens noe rundt 40 km.

Omtale

Omtale i Suldalsposten 21.05.11

Sponsorer
Samarbeidspartnere